Toimintakertomus

Pro Billnäs ry
Toimintasuunnitelma 2014
Yhdistyksen sääntöjen mukainen toiminta ja tarkoitus
Yhdistys toimii kyläyhdistyksenä Billnäsin ruukkikylässä ja sen lähialueilla mukaan luettuna Klinkbacka, Brunkom, Lillfors, Stålbacka, Åminnefors, Pohjankuru, Forsby, Stenåker ja Pentby. Alue kattaa Billnäsin ja Åminneforsin teollisuusalueet sekä niihin liittyvät asuin- ja maatalousalueet. Yhdistyksen tarkoituksena on vahvistaa yhteistyötä alueellaan ja ajaa yhteistä etua sekä edistää kulttuurimaiseman ja luonnonarvojen säilyttämistä, ruukkien tunnettavuutta, ruukkiperinteen tutkimusta, tallentamista ja esittelyä. Yhdistys on myös alueelta muualle muuttaneiden yhteydenpitokanava vanhalle kotiseudulleen.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:
Järjestää kokoontumisia, tapahtumia kuten juhlia, talkoita, näyttelyitä, kursseja ja koulutusta sekä muita samantapaisia tilaisuuksia
Toteuttaa tarkoitukseen liittyviä hankkeita
Harjoittaa julkaisutoimintaa
Toimii osallisena toimialueensa kaavoitus- ja suunnittelukysymyksissä
Tekee esityksiä viranomaisille sekä yhteisöille
Tukee jäsentensä aloitteita, ja tekee aloitteita kun ne edistävät yhdistyksen tavoitteita
Voi antaa avustuksia ja stipendejä, jotka tukevat yhdistyksen tarkoitusta
On tiiviissä yhteistyössä alueen muiden toimijoiden sekä kotikuntansa kanssa
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteätä tai irtainta omaisuutta sekä toimeenpanna asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi myös harjoittaa kahvila-, ravintola- ja kioskitoimintaa, kutakin enintään yhdessä liikepaikassa.

Vuoden 2014 toiminnan painopistealueet
Billnäsin ruukin asemakaavatyö
Pro Billnäs toimii osallisena asemakaavatyössä vuonna 2012 kaavaehdotuksesta antamansa lausunnon pohjalta. Yhdistys seuraa aktiivisesti kaavaehdotuksen käsittelyä ja tiedottaa siitä sähköpostilistallaan, internetsivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Asukkaille järjestetään kaavailtoja ja tarvittaessa muuta tiedonkulkua ja keskusteluyhteyksiä. Tavoitteena on vilkas vuoropuhelu ja yhteistyö viranomaisten ja osallisten välillä. Pro Billnäsillä on ollut kaavatyöryhmä, jonka toimintaa edelleen jatketaan vuonna 2014. Jatkossa tullaan kiinnittämään huomiota myös rakennussuojelukysymyksiin.
Jäsenhankinta
Aktivoimme koko alueen asukkaita ja muita toiminnasta kiinnostuneita, sekä yksityisiä henkilöitä että yhteisöjä yhdistyksen jäseniksi ja mukaan toimintaan. Yhdistyksen jäsenyydestä kerrotaan tapahtumissa sekä alueen asukkaille suunnatuissa tiedotteissa. Uudet jäsenet ovat tervetulleita mukaan! – samoin uudet ideat!
Yhdistyksen sähköisen viestinnän kehittäminen
Pro Bilnäs on vaihtanut verkkosivujensa julkaisualustan WordPress:iin. Tavoitteena on ollut helppo käyttöisempi alusta, johon useammat yhdistyksen aktiivit toimijat pystyvät tuottamaan aineistoja. Vuonna 2014 yhdistys pyrkii edelleen kehittämään omaa tiedotustaan uudella julkaisualustalla. Vanhan sivuston julkaisualustasta irrottaudutaan vuoden 2014 aikana. SOME.
Tapahtumien järjestäminen Billnäsissä
Ruukin alueen siivoustalkoot, yhteistyössä Billnäsin VPK:n ja Billnäsin alueen yrittäjien kanssa kansallisen siivouspäivän yhteydessä toukokuussa
Hallituksen valitseman Vuoden ProBillnäs -teon tai -henkilön palkitseminen yhdistyksen kevätkokouksessa
Ruukkijoulu – Jul i bruket marras-joulukuun vaihteessa yhteistyössä alueen yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa
Kesäkirpputori, mikäli soveltuva tila kesäksi 2014 löytyy
Uutena tapahtumana ensi kertaa kesällä 2013 picnicin merkeissä järjestetty kyläjuhla
Järjestetään muitakin tapahtumia kyläläisille yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa mahdollisuuksien mukaan.
Siltahanke
Yhdistys pyrkii edelleen yhdessä Åminneforsilaisten kanssa saamaan liikkeelle vanhaan Turun rataan kuuluvan, Billnäsin ja Åminneforsin välillä olevan Mustiojoen ratasillan kunnostuksen kevyttä liikennettä varten. Silta sinänsä on tukirakenteiltaan vankka, mutta turvallisen liikkumisen mahdollistava sillan kansi puuttuu. Kun se saadaan, syntyy kävelijöille, pyöräilijöille ja ratsastajille turvallinen ja suora yhteys aina Karjaalta Åminneen.
Edellisiltä vuosilta periytyviä hankkeita
Leikkipuistohankkeen edistäminen edistetään osana Billnäsin kaavaprosessia
Kylttihanke
Muuta toimintaa
Jäsenistön kiinnostuksen mukaan järjestetään keskusteluiltoja yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi ja kyläläisten yhteistyön vahvistamiseksi
Alueellista yhteistyötä kehitetään muun muassa Raaseporin kylät -verkoston kautta
Yhdistys tukee alueensa asukkaiden esiin nostamia, yhteistä etua edistäviä kannanottoja esim. vuokra-asumiseen, liikenteeseen, koulukysymyksiin, viihtyvyyteen ja ympäristön hoitoon liittyen
Yhdistyksen talous
Yhdistyksen talous säilytetään tyydyttävänä. Toimintaa kehitetään talousarvion pohjalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s